Etimesgut'ta Suriye Alevilerine dönük katliamlar protesto edildi
Suriye'de Alevilere dönük gerçekleşen katliama dair Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Etimesgut Şubesi basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel
Ankara – Suriye'de Alevilere dönük gerçekleşen katliama dair Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Etimesgut Şubesi basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Türkiye bu savaşın neresinde?" diye soruldu. Açıklamada konuşan Eğitim-Sen 4 Nolu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, "Bugün Suriye'ye yurttaşı olan kesimleri, eşit, onurlu ve barış içinde birlikte yaşama iradesi göz önünde bulundurulmalıdır. Çağımızda insanların renginden, ulusal-etnik özelliklerinden, inançlarından dolayı ayrımcılığa maruz bırakılması, kitlesel kıyımlara uğratılması asla kabul edilemez, edilmemelidir ve bu yaşananlara karşı mücadele edilmelidir. Bu bir insanlık görevidir." dedi.
Açıklamaya KESK Ankara Şubeler Platformu, Emek Partisi, Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Mustafa Aslan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe de katıldı. Kitle, "Madımak yanmaya devam ediyor", "Suriye'de Alevi katliamı durdurulsun, katillerden hesap sorulsun" pankartlarıyla açıklama öncesi Metromall AVM önünden yürüyerek Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Etimesgut Şube önüne kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca "Susma hayır, katliama hayır", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak", "Suriye halkları yalnız değildir" sloganları atıldı. Şube önünde yapılan açıklamada konuşan Eğitim-Sen 4 Nolu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, konuşmasında tüm dünyanın gözü önünde bir soykırım yaşandığı ve Suriye'nin bir kez daha savaş politikalarıyla sınandığı ifade edildi. Savaşı ve şiddeti bir araç olarak kullanan emperyalist güçlerin coğrafyayı kana bulamaktan vazgeçmediğini ifade etti.
"Saldırılar devletin kurumsal yapısı içinde planlanıyor"
Şimşek, " Suriye'de Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Lazkiye, Tartus, Ceble ve Humus'ta cihatçı-mezhepçi çetelerin katliamları dur durak bilmiyor. Yaşanan tüm coğrafya üzerinde büyüyen bir savaş planının göstergesidir. Türkiye'nin de dahil olduğu bu süreç bölgenin tamamını karanlığa sürüklemiş ve emperyalist çekişmelerin de tehlikeli boyuta gelmesini sağlamıştır.Mevcut HTŞ rejiminin muhalif kesimlere karşı izlediği inkâr ve katliam politikalarının, devletleşme süreciyle birlikte resmî kolluk kuvvetleri eliyle sürdürülmesi, bu süreci daha da vahim hale getirmektedir. Artık bireysel çete saldırılarından öte, devletin kurumsal yapısı içinde planlanan ve uygulanan bir soykırım pratiğiyle karşı karşıyayız. Bu, yalnızca Suriye halkları için değil, bölgedeki tüm toplumsal dinamikler için büyük bir tehdittir." diye konuştu.
1. yüzyılın acı deneyimler insanlığa temel insan haklarını ve ulusların kendi kaderlerini tayin hakkını miras bıraktığı ifade eden Şimşek, " Bugün Suriye'ye yurttaşı olan kesimleri, eşit, onurlu ve barış içinde birlikte yaşama iradesi göz önünde bulundurulmalıdır. Çağımızda insanların renginden, ulusal-etnik özelliklerinden, inançlarından dolayı ayrımcılığa maruz bırakılması, kitlesel kıyımlara uğratılması asla kabul edilemez, edilmemelidir ve bu yaşananlara karşı mücadele edilmelidir. Bu bir insanlık görevidir." dedi.
"Türkiye bu katliamın neresinde?"
Açıklamada konuşan dernek başkanı, Suriye'de Alevilere dönük sistematik bir katliamın sürdüğünü ifade etti. "Bu bir soykırımdır ve bunun failleri bellidir. Emperyalistlerin desteğiyle yıllardır Alevilere, Hristiyanlara ve diğer etnik ve inanç gruplarına dönük saldırılar düzenlenmektedir. Suriye'de bu saldırılara zemin açan, lojistik destek sağlayan tüm devletler de katliamın sorumlusudur. Soruyoruz buradan Türkiye katliamın neresinde?"
Açıklamada konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Mustafa Aslan, "Bize Esad artığı, kılıç artığı diyenlere buradan sesleniyoruz, Aleviler hiçbir dönem kimsenin artığı olmadılar. Aleviler; Pir Sultan'ın Nesiminin ve nicelerinin yoldaşları oldular" dedi. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et